Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mini John Cooper Works Clubman – Snel transport

De Mini Clubman trekt naar het Autosalon van Parijs in zijn John Cooper Works pak. Met 231 pk dus, en met vierwielaandrijving. Vanaf… slik… 36.650 euro.

John Cooper Works is de benaming voor de allersportiefste Mini’s. Hij krijgt agressiever gestylede voor- en achterbumpers. Vooraan hebben de mistlichten bijvoorbeeld plaatsgemaakt voor bijkomende luchthappers die frisse lucht naar de remschijven leiden. Ook de extra radiator krijgt zo koeling. Achteraan valt zijn spoiler op en hij heeft eigen zijschorten.

Twinpower turbo

De 2.0 turbobenzine is natuurlijk zijn voornaamste verkoopargument. Hij krijgt de twinpower turbotechniek van BMW mee, die 231 pk tussen 5.000 en 6.000 opm oplevert. Dat is bijna 40 pk meer dan een Cooper S. Het koppel van 350 Nm spreidt hij uit tussen 1.450 en 4.800 opm. Vierwielaandrijving (All4 bij Mini) is standaard, net als een manuele zesbak. Voor de achttrapsautomaat is het bijbetalen.

Brembo

In 6,3 seconden staat hij aan 100 km/u, terwijl zijn top 238 km/u bedraagt. Indrukwekkende cijfers. Om al dat geweld veilig tot stilstand te brengen, krijgt de Mini John Cooper Works Clubman een upgrade van zijn ophanging en een remsysteem van Brembo in de 18-duims velgen. Naast de klassieke ophanging krijgt hij in optie ook elektronisch gestuurde dempers.

Het interieur krijgt aparte inlegplaatjes, een met leder bekleed stuur en versnellingspook, een antracietkleurige dakhemel en roodgekleurde details. Hij blijft een vijfzitter.

Pas eind deze maand beleeft hij zijn wereldpremière op het Autosalon van Parijs. Wie niet zo lang kan wachten: de orderboekjes zijn reeds open.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer