Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mini facelift – CO2: 99 gram

Nu de Audi A1 met alle aandacht gaat lopen, vraagt Mini toch ook even aandacht voor deze dienstmededeling: de New Mini 2 ondergaat een milde facelift. De diesel is voortaan goed voor 3,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 gr/km.

Mini voert de facelift in één klap voor het hele gamma door, inclusief de cabrio en de Clubman. Vooraan valt de nieuwe bumper op, met imposantere luchtopening. Die kwam er vooral om de strengere normen voor voetgangersveiligheid terwille te zijn. Achteraan hebben led-lampjes plaatsgenomen in de lichtblokken en in het interieur vind je nieuwe bedieningsknoppen voor audio en airco. Standaard tref je nu op alle audiosystemen een aux-ingang en MP3-compatibiliteit aan. Het individualeriseringsgamma werd nog uitgebreid.

Minimalism

De 1.6 diesel is nieuw ontwikkeld, al blijft hij in de One d dezelfde 90 pk aanhouden. Wel daalt het officiële gemiddeld verbruik tot 3,8 l/100 km (CO2: 99 gr/km), waardoor deze Mini nog wel even blijft rechthebben op de staatskorting van 15%. De Cooper d met dezelfde motor haalt eenzelfde verbruik, maar dan wel met 112 pk. De dieselmotor zal je voortaan ook terugvinden in de Clubman met 90 pk, en in de cabrio tref je een Cooper d-model aan. Ze beschikken over ‘Minimalism’ ingrepen om brandstof te besparen, waaronder start/stop en een versnellingsindicator.

Bij de benzinemotoren blijft alles bij het oude, met vermogens tussen 75 pk (One), 115 pk (Cooper) en 163 of 184 pk (Cooper S). Topper blijft de Mini John Cooper Works, goed voor 211 pk. Op 18 september worden de nieuwe Mini’s op de markt losgelaten. Op prijzen wachten we nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer