Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mini en 2-reeks Active Tourer krijgen nieuw gezicht

Bericht: Mini en 2-reeks Active Tourer krijgen nieuw gezicht

BMW schenkt Brussel wereldpremières

10.01.2018

BMW brengt enkele belangrijke updates in wereldprimeur mee naar het Salon van Brussel. Maak kennis met de vernieuwde 2-reeks Active en Gran Tourer, en de opgefriste Mini.

Gallerij: Bericht Mini en 2-reeks Active Tourer krijgen nieuw gezichtLaten we beginnen met de populaire compacte monovolume van BMW. De 2-reeks krijgt zowel in Active Tourer als in Gran Tourer – de zevenzitter – een nieuw gezicht waarin vooral de bredere niertjes opvallen. Hij krijgt in optie ook adaptie led-lichten. Vooraan en achteraan zijn de bumpers hertekend. In het interieur valt vooral de nieuwe schakelpook van de automaat op. Ook de motoren zijn aangepakt, om het verbruik te drukken. De vermogens lopen van 109 pk tot 231 pk. Naast een actieve cruise-control is ook een file-assistent mogelijk die de auto op zijn vak houdt tot 60 km/u.

Nieuwe Mini

Gallerij: Bericht Mini en 2-reeks Active Tourer krijgen nieuw gezichtBij Mini herken je de nieuwe ‘New’ Mini aan de Britse ‘Union Jack’ in de achterlichten. Voor het overige zijn de wijzigingen vooral technisch van aard. Daarbij valt op dat Mini de downsizing lijkt om te keren. De basismotoren (driecilinders) groeien van 1.2-liter tot 1.5-liter. Dat levert 10 Nm winst op, terwijl het verbruik tot 5 procent lager ligt. Ook het Mini-logo is vernieuwd en de online-diensten zijn uitgebreid.

Overigens worden ook de nieuwe BMW X2 en de i8 Roadster nog in wereldpremière voorgesteld in Brussel, maar dat samen met hun debuut op het Salon van Detroit en pas op 15 januari.

Gallerij: Bericht Mini en 2-reeks Active Tourer krijgen nieuw gezicht

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.