Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mini Countryman

Bericht: Mini Countryman

20 centimeter meer Countryman

28.10.2016

De Mini Countryman krijgt een flinke groeischeut. 20 centimeter extra en bijkomende 4x4-mogelijkheden moeten hem meer in het zicht brengen van kleine Land Rovers.

Eerst het uiterlijk, maar daarvoor verwijzen we u door naar de Amerikaanse blog Jalopnik die het grappigste artikel ooit over de looks van een auto publiceerde. Waarschuwing: lees dit en u kijkt nooit meer op dezelfde manier naar de Mini Countryman.

Gallerij: Bericht Mini CountrymanMaar goed, meer Countryman dus. De wielbasis is 7,5 centimeter langer, wat meer ruimte garandeert voor de vijf inzittenden. Ook de koffer wint in het verhaal, met een maximale groei van 220 liter. Standaard is hij 450 liter en dat kan via de in drie delen plat te vouwen achterbank groeien tot 1.309 liter. De achterbank valt overigens over een afstand van 13 cm te verschuiven. De koffer kan in optie een picknickbankje krijgen waar twee mensen kunnen plaatsnemen.

Vanaf februari

Gallerij: Bericht Mini CountrymanMini onthult de Countryman midden november op het Autosalon van Los Angeles, vanaf februari 2017 volgt zijn introductie in Europa. All4-vierwielaandrijving is in optie beschikbaar op alle varianten. Het systeem reageert via de sensoren van het ESP en zal bij gripverlies vooraan vermogen naar de achterwielen sturen.

De Cooper Countryman krijgt een 1.5 turbobenzine driecilinder met 136 pk, de Cooper S krijgt een 2.0 turbobenzine met 192 pk, de Cooper D beschikt over een 150 pk sterke 2.0 turbodiesel en in de Cooper SD klimt het vermogen van die motor naar 190 pk.

Aan de stekker

Gallerij: Bericht Mini CountrymanVoor het eerst krijgen we ook een plug-in hybride Cooper S E All4 te zien, die de driecilinder koppelt aan een 88 pk sterke elektrische motor. Samen produceren die 224 pk en 385 Nm, voor een gehomologeerd verbruik van 2,1 l/100 km voor 49 gr/km CO2. Hij kan tot 125 km/u snel elektrisch rijden.

De prijzen volgen nog.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.