Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Michel Vaillant Art Strips – Vroaaar boven de zetel

Houdt u van auto’s, Michel Vaillant en van kunst? Dan kunnen uw drie passies binnenkort een belangrijke plaats in uw huis innemen.

Franquin, Hergé en Edgar P. Jacobs hebben verschillende generaties tekenaars beïnvloed. Jean Graton, bedenker van Michel Vaillant, misschien ook. Wat zeker is, heel wat persoonlijkheden uit de autowereld hebben aangegeven dat ze de microbe via Michel Vaillant te pakken kregen. Dat is toch wat designers als Luc Donckerwolke (voormalig designchef bij Bentley) en Alain Prost aangaven.

Geluidsband

Gratons bijdrage aan de negende kunst is net zo belangrijk als zijn hommage aan de autosport. Niemand voor hem heeft beweging en snelheid zo mooi in een strip in beeld gebracht. Niet alleen bewogen zo door het beeld, maar ze maakten ook lawaai. De fameuze ‘Vroaaaar’, prachtig grafisch vorm gegeven, is een uitvinding van Graton. Iemand zei ooit dat Graton zo de geluidsband schiep voor de stomme film.

Pop Art

We hadden het geluk bij de ‘lucky few’ te zijn die een privé-vernissage mochten bijwonen over zijn werk. We waren zeer onder de indruk van de fijne pen van Graton en van de kwaliteit van zijn tekeningen. Een aantal van zijn tekeningen zijn nu, in de Pop Art-stijl van Andy Warhol, op aparte affiches beschikbaar. Het gaat veelal om scènes uit de eerste Michel Vaillant albums.

Er zijn 15 tekeningen geselecteerd, op maximaal 30 exemplaren. Ze zijn beschikbaar in afmetingen van 60x80 cm tot 100x250 cm en kunnen op luxepapier worden afgedrukt, en achter plexiglass gestoken. Deze Art Strips dienen om de Fondation Graton te financieren, die zelf het oeuvre van de auteur moet bewaren.

Bestellingen zijn mogelijk via www.michelvaillantartstrips.com.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer