Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mercedes CLA

Bericht: Mercedes CLA

You sexy thing

10.01.2019

Na de A-klasse en de B-klasse maakt Mercedes verder werk van de vernieuwing van zijn compacte gamma. Zoals hier, met de nieuwe CLA. Die wint – naar onze bescheiden mening – heel wat in uitstraling.

Gallerij: Bericht Mercedes CLANaast een nog beter gelukt design dan de eerste poging. De nieuwe Mercedes CLA wint aan proporties in zowat alle richtingen. Voortaan meet hij 4,7 meter in de lengte, voor 1,83 meter in de breedte. In beide gevallen gaat het ongeveer om 5 centimeter meer. De wielbasis meet 2,23 meter, wat 3 centimeter meer is dan voorheen. De sporen zijn dan weer 6,3 centimeter breder vooraan en 5,5 centimeter achteraan. Het enige wat mindert, is de hoogte. Maar je ziet het verschil nauwelijks, de CLA is 2 millimeter lager. Het geeft wel een heel verschil in het uiterlijk: de nieuwe Mercedes CLA is assertiever in postuur, meer gespierd en vooral: ruimer dan zijn voorganger.

MBUX

Gallerij: Bericht Mercedes CLADe CLA is opnieuw gebaseerd op de A-klasse, en deelt dus logischerwijze zijn technologie en rijhulpen met die laatste. We vinden dus op de optielijst het MBUX-multimediasysteem met artificiële intelligentie terug. Dit herkent niet alleen makkelijker stemcommando’s, maar ook bewegingen. De navigatie is opgebouwd op basis van virtuele realiteit. Op de lange lijst van opties zien we verschillende functies rond semi-autonoom rijden en de intelligente Multi Beam-lichten.

Gallerij: Bericht Mercedes CLAOp dit moment weten we nog niet hoe het mechanisch aanbod er juist zal uitzien. Mercedes laat wel al horen dat de CLA 250 met de 2-liter turbobenzine met 225 pk zal kunnen pronken, voor een gemiddeld verbruik van 6,1 l/100 km 140 g/km CO2. De uitstekende aerodynamica draagt daarin zijn steentje bij.

De lanceringsdata en de prijzen zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.