Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes Citan TopDog – Met de Mercedes en de tent

Op het Caravansalon van Düsseldorf heeft Mercedes zijn complete gamma campers getoond op basis van de V-klasse en de Sprinter. Maar ook deze leuke op basis van de Mercedes Citan.

Eigenaardig genoeg valt het Caravansalon van Düsseldorf (28 augustus - 4 september) samen met het einde van de vakantie, en niet het begin. Mercedes is daar natuurlijk aanwezig met al wat het kan tonen op het vlak van zwerfwagens, waarbij ook de beroemde Marco Polo. Maar de constructeur heeft ook gedacht aan mensen met minder budget, en rolt daarvoor deze Citan TopDog uit. U weet wel, de Citan: de Kangoo met een ster.

Tent

Voor wie nu verbaasd opkijkt: sinds enkele jaren hebben Mercedes en Renault een samenwerkingsakkoord gesloten. De Citan, eigenlijk echt een Kangoo met een ster in plaats van een ruit op de motorkap, is een vrucht van dat partnerschap. De Citan is Mercedes’ goedkoopste bestelwagen, en dus dient hij als basis voor de goedkoopste vorm van kamperen: met de tent. Die tent is specifiek voor deze auto ontwikkeld door de Duitse specialist 3DOG.

In opgevouwde vorm neemt de tent plaats in een stoffen omhulsel op het dak van de auto. Enkele manipulaties later, en wat manoeuvres met stokken later, beschik je over een tent met een slaapcompartiment van 160x220 cm op het dak van de auto. De ladder is meegeleverd. Naast de auto beschik je over een bescheiden leefruimte, gesloten en met grondzeil. Het geheel laat zich in minder dan 10 minuten opstellen en afbreken. Zoals de video laat zien, oogt het allemaal zeer praktisch.

Mercedes geeft geen precies bedrag mee, maar volgens onze info kost de TopDog tent ongeveer 5.000 euro. Dat is geen goedkope tent, maar de Citan die er onder past kost ook al gauw 23.000 euro. Misschien daarom dat de Mercedes deze tent krijgt en niet de Kangoo van 11.000 euro…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer