Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes-Benz Marco Polo – Binnenkijken bij Marco Polo

Mercedes is samen met VW èèn van de weinige grote autoconstructeurs die zelf campers commercialiseert. De Marco Polo op basis van de V-klasse is nog nieuw, terwijl we van VW binnenkort een nieuwe California verwachten.

De VW en de Mercedes delen een zelfde kenmerk. Ze blijven in grote lijnen binnen de klassieke afmetingen van het busje. Dat maakt hen veel wendbaarder, en eigenlijk nog best praktisch dankzij enkele ingenieuze ingrepen. We kijken eens binnen in de Marco Polo.

Natuurlijk, je moet bereid zijn de gevraagde som op te hoesten. Die is zowel bij VW als bij Mercedes indrukwekkend hoog. Maar ook de afwerking staat op niveau. Led-lampjes geven de Mercedes cachet, zowel in het slaapcompartiment boven als in de leefruimte beneden. Het bed boven meet 2,05 meter bij 1,13 meter. Terwijl je onderaan de banken bijeen kan brengen voor een bed van 2,03 meter bij 1,13 meter. Je kan er dus met vier slapen, maar dat noemen we dan maar best ‚gezellig’.

Luifel

Mercedes heeft nog een ‚Activity’ reeks aan het Marco Polo-gamma toegevoegd, met fietsrek achteraan. In optie kan je over een luifel beschikken, kwestie van optimaal te kunnen genieten van de zonsondergang, met een gekoelde Chardonnay uit de frigo. Mercedes stelt vier motorkeuzes voor, van de 1.6 turbodiesel met 88 pk tot de 190 pk krachtige 2.1 turbodiesel. Die laatste kan ook vierwielaandrijving krijgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer