Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mercedes B-klasse

Bericht: Mercedes B-klasse

Terug in de race

09.10.2018

Mercedes heeft het Autosalon van Parijs gekozen om de nieuwe generatie van zijn compacte monovolume voor te stellen. De nieuwe Mercedes B-klasse is eleganter en biedt meer technologie, maar is dat voldoende?

Gallerij: Bericht Mercedes B-klasseVoldoende waarom? Voldoende om een bestaansrecht te hebben. Want de vorige generatie van de Mercedes B-klasse zich zijn carrière gekelderd toen BMW uitpakte met de 2-reeks Active Tourer.

Tot 1.540 liter koffer

Gallerij: Bericht Mercedes B-klasseLaat ons eerst zeggen dat het nieuwe design een pak verleidelijker is, en zelfs wat dynamiek in de vormen brengt. De B-klasse brengt ook een volledig nieuw interieur, waarin het MBUX multimediasysteem met kunstmatige intelligentie perfect op zijn plaats is. Maar modulariteit is niet zijn sterkste punt, want hij stelt zich tevreden met een achterbank die in drie delen neerklapt. Pas halverwege 2019 kan je die achterbank ook verschuiven. De kofferruimte gaat van 455 tot maximaal 1.540 liter.

Gallerij: Bericht Mercedes B-klasseDe nieuwe B-klasse wordt ook de eerste die de nieuwe 1.3-liter turbobenzine van Renault mag gebruiken. Hij krijgt 136 pk en 163 pk, en wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps dubbelekoppelingsbak. Mercedes legt ook nog drie diesels voor: de 1.5-liter van Renault met 116 pk, en de nieuwe 2-liter van Mercedes zelf, naar keuze met 150 pk of met 190 pk.

Zoals de S-klasse

Gallerij: Bericht Mercedes B-klasseMaar om de gunsten van de klanten opnieuw te verdienen, wil de nieuwe B-klasse meer dan ooit een Mercedes zijn. Hij mikt dus volop op luxe, zoals je dat hier nog niet eerder hebt gezien. Dat doet hij met snufjes die hij van hoger haalt, zoals de Energizing massagefunctie in de stoelen, en semi-autonoom rijden. De cruise-control kan bijvoorbeeld autonoom zijn snelheid aanpassen om een rotonde of een bocht te nemen.

De nieuwe Mercedes B-klasse wordt in december gecommercialiseerd, de eerste leveringen zijn voorzien voor februari 2019.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.