Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes-AMG Project One – Het gevecht met Bugatti breekt los

De Bugatti Chiron mag zijn borst nat maken. Mercedes doet er alles aan om deze 1.000 pk sterke ‘Formule 1 voor 2’ ook echt op de weg te krijgen. In Frankfurt is hij nog te zien als concept.

Mercedes-AMG Project One is een concept, een verjaardagscadeautje van Mercedes aan zichzelf. Zijn dat niet steeds de beste cadeaus? Achter de schermen wordt ook hard gewerkt om deze droom in daden om te zetten.

Hybride

De uitdaging is niet min. Eigenlijk is Project One een nauwelijks verhulde F1 voor de weg. De hybride aandrijving van Mercedes F1 werkt samen met vier elektrische motoren. Het geheel is goed voor maximaal 1.000 pk en een top van meer dan 350 pk. Dat is minder dan de Chiron, maar je kan er donder op zeggen dat op een circuitrondje deze Mercedes de Bugatti het nakijken geeft. Elektrisch komt hij 25 kilometer ver, maar wie maalt daar om?

Michelin heeft al een speciale Pilot Sport Cup 2-band voor deze concept ontwikkeld, wat ook al iets zegt over de verdere ontwikkelingsplannen. De oplage blijft beperkt tot 275 stuks, elk te koop voor de luttele som van 2,27 miljoen euro. En natuurlijk allemaal al besproken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer