IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mercedes-AMG Project One

Bericht: Mercedes-AMG Project One

Het gevecht met Bugatti breekt los

12.09.2017

De Bugatti Chiron mag zijn borst nat maken. Mercedes doet er alles aan om deze 1.000 pk sterke ‘Formule 1 voor 2’ ook echt op de weg te krijgen. In Frankfurt is hij nog te zien als concept.

Gallerij: Bericht Mercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project One is een concept, een verjaardagscadeautje van Mercedes aan zichzelf. Zijn dat niet steeds de beste cadeaus? Achter de schermen wordt ook hard gewerkt om deze droom in daden om te zetten.

Hybride

Gallerij: Bericht Mercedes-AMG Project OneDe uitdaging is niet min. Eigenlijk is Project One een nauwelijks verhulde F1 voor de weg. De hybride aandrijving van Mercedes F1 werkt samen met vier elektrische motoren. Het geheel is goed voor maximaal 1.000 pk en een top van meer dan 350 pk. Dat is minder dan de Chiron, maar je kan er donder op zeggen dat op een circuitrondje deze Mercedes de Bugatti het nakijken geeft. Elektrisch komt hij 25 kilometer ver, maar wie maalt daar om?

Michelin heeft al een speciale Pilot Sport Cup 2-band voor deze concept ontwikkeld, wat ook al iets zegt over de verdere ontwikkelingsplannen. De oplage blijft beperkt tot 275 stuks, elk te koop voor de luttele som van 2,27 miljoen euro. En natuurlijk allemaal al besproken.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.