Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mercedes-AMG GT vierdeurs

Bericht: Mercedes-AMG GT vierdeurs

Zien we nu dubbel?

15.03.2018

Dit was één van de premières in Genève waar het meest naar werd uitgekeken. Na de GT Coupé en de Roadster, brengt AMG nu een vierdeurs coupé uit onder eigen naam. Al doet hij ons wel ergens aan denken…

Gallerij: Bericht Mercedes-AMG GT vierdeursNeen, de Mercedes-AMG GT vierdeurs is in tegenstelling tot wat u zou kunnen denken geen Mercedes CLS met een agressievere bodykit. Beide auto’s verschillen meer dan u op het eerste gezicht zou denken. De AMG heeft een eigen gezicht, een eigen achterkant en een profiel dat meer coupé lijkt dan dat van de CLS.

V8 en zes-in-lijn

Gallerij: Bericht Mercedes-AMG GT vierdeursGoed, we moeten ook niet doen alsof, zelfs al vinden we de achterkant van de AMG erg aantrekkelijk. Maar twee vierdeurs coupé-modellen van bijna identieke afmetingen binnen één gamma, dat is toch wat vreemd. Zeker bij een constructeur die er doorgaans erg goede productpositioneringen op nahoudt.

Gallerij: Bericht Mercedes-AMG GT vierdeursNatuurlijk zijn er verschillen. Zo krijgt de AMG GT in de 63-versie de heerlijke 4.0 V8 biturbo met 585 pk. In de 63 S wordt dat zelfs 639 pk. In tegenstelling tot de S-klasse en de E-klasse, blijft de CLS van deze motor verstoken. Maar zowel CLS als AMG krijgen een 53-versie, met dezelfde 3.0 zes-in-lijn met 435 pk. Die haalt 100 in 4,5 seconden.

Bij AMG benadrukt men dat de structuur van de vierdeurscoupé een stuk meer torsiestijfheid biedt, dat de 4Matic vierwielaandrijving sportiever georiënteerd is, net als heel wat andere elementen die hem meer fun moeten maken dan een CLS.

Gallerij: Bericht Mercedes-AMG GT vierdeursToch blijft het feit dat deze beide wagens naast elkaar bestaan binnen één autogroep ons verbazen. We zijn dan ook benieuwd om het verschil te ontdekken in een test.

De Mercedes-AMG GT vierdeurs wordt nog deze zomer gelanceerd, de prijzen zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.