Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes-AMG 53 – Zes cilinders… onder stroom

Mercedes wil een nieuwe AMG-variant introduceren in de CLS, en in de E-klasse coupé en cabrio. Die is ook hybride, maar dan volgens de logica van AMG.

Dit is een grote première: AMG gaat elektrisch. Achter de ‘53’ combinatie schuilt een 3.0 zescilinder turbobenzine, en voorzien van een elektrische compressor. En alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook een alternator-starter een handje toesteken.

EQ

De CLS, en de E-klasse coupé en cabrio zijn de eersten die deze hybride combinatie van AMG toegespeeld krijgen. Op zich is de zes-in-lijn motor goed voor 435 pk en 520 Nm. De intelligente alternator-starter – Mercedes spreekt van de EQ Boost, waarbij EQ herinnert aan de naam die Mercedes voor zijn toekomstige volledig elektrische modellen wil gebruiken – kan daar kortstondig 22 pk aan toevoegen, en 250 Nm. Dat geeft een kortstondige piek van 770 Nm, wat meer is dan de V8 biturbo uit de E 63 AMG bijvoorbeeld. Dat belooft dus een snelle rit te worden in de 53 AMG. Mercedes stelt dat de CLS in 4,5 seconden naar 100 km/u zal spurten, en een topsnelheid haalt van 270 km/u. Maar dan moet je wel een bijkomende optie nemen, standaard blijft de top begrensd bij 250 km/u.

Deze hybride motor is natuurlijk gekoppeld aan andere specialisaties van AMG, zoals de 9-traps Speedshift automaat en de 4Matic+ Performance AMG vierwielaandrijving. Die kan volledig naar eigen smaak worden afgesteld. Om kort te gaan: AMG-liefhebbers hoeven dus geen schrik te hebben van deze eerste uitstap naar hybrideland van AMG. Kracht haalt de bovenhand op energiezuinig door het leven gaan, het lijkt wel een motto dat boven de deur hangt in Affalterbach.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer