Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes A-klasse L berline – Niet voor ons, maar…

Mercedes heeft in Bejing een vierdeurs berline van zijn nieuwe A-klasse laten zien. Een versie die vooralsnog niet in Europa zal debuteren, maar wel al een voorsmaakje van een andere versie van de A-klasse.

Het is eigen aan de Chinese markt: men hecht er veel belang aan een ruime achterbank: vaak rijden de kinderen, maar hebben pa en ma de auto betaald. Die rijden ook mee, maar achteraan. Omdat de Chinese markt zo groot is, maken de constructeurs er dus zelfs aparte versies voor met verlengde wielbasis. Het jongste voorbeeld: de Mercedes A-klasse berline.

CLA

We zouden het al bijna jammer vinden dat deze auto niet bij ons in Europa geprogrammeerd staat. De designers hebben mooi werk geleverd met deze verlengde A-klasse, door er ook een klassieke koffer bij te voegen. Dat geeft een al bij al mooi profiel. En wat ons ook interesseert: achteraan is hij mooi geprofileerd en elegant. De A-klasse berline op zich zullen we in Europa niet zien, maar hij zou ook al in grote lijnen een idee kunnen vormen van de toekomstige CLA. Dat is ook een variant van de A-klasse en binnenkort aan vernieuwing toe.

Laat ons maar rechttoe, rechtaan blijven: de huidige CLA had één zwak punt en dat was zijn achterkant. De lichtblokken waren te groot en ze gaven hem een zwaarwichtig uiterlijk. Indien de volgende CLA zich eerder door deze A-klasse laat inspireren met een veel dynamischer achterkant, dan hebben we reden om daar nu al naar uit te kijken. Het echte antwoord volgt binnen enkele maanden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer