Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Lynk & Co WTCR

Bericht: Lynk & Co WTCR

Lynk & Co gaat racen

23.10.2018

Het Chinese Lynk & Co mag er dan een heel alternatief verkoopsmodel op nahouden – met de nadruk op online-verkoop – maar om naamsbekendheid op te bouwen geldt toch vooral het klassieke recept: racen.

Gallerij: Bericht Lynk & Co WTCRLynk & Co is een zustermerk van het het Chinese Geely, en als dusdanig ook een zustermerk van Volvo. De Lynk & Co 03 die we hier zien, deelt zijn onderstel met de nieuwe Volvo V40 die in de loop van 2019 verwacht wordt. Overigens zal Volvo in zijn Gentse fabriek ook Lynk & Co-modellen assembleren, gezien de gemeenschappelijke onderdelen.

Cyan Racing

Gallerij: Bericht Lynk & Co WTCRMaar goed, het merk is nog een nobele onbekende, en dus moet er imago worden opgebouwd. Daarvoor rolt Lynk & Co nu een programma uit met zijn 03 berline, die in het WTCR toerwagenkampioenschap zal uitkomen. Het is Cyan Racing, ook wel bekend van de Volvo S60 Polestar in het toerwagenkampioenschap, dat het sportieve programma zal leiden. De Zweedse huispiloot en voormalig wereldkampioen Thed Björk is reeds bevestigd. Naast Lynk & Co telt het WTCR volgend jaar ook Alfa Romeo, Audi, VW, Hyundai, Honda, Seat en Peugeot in de rangen.

Lynk & Co heeft nog ambitieuzer plannen en overweegt ook om een 500 pk sterke straatwagen, gebaseerd op deze WTCR, op de weg te brengen. Die moet vooral dienen om toekomstige sportieve Lynk & Co-modellen onder de aandacht te brengen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.