Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Lynk & Co kiest voor Gent

Bericht: Lynk & Co kiest voor Gent

Chinese auto wordt ‘Made in Belgium’

28.03.2018

Lynk & Co, een nieuw merk dat groeit in de schoot van Volvo-eigenaar Geely, kiest voor België. Volvo Car Gent zal naast de XC40 ook de Lynk & Co 01, die hetzelfde onderstel gebruikt, produceren. Daarmee krijgt de eerste in Europa geproduceerde Chinese auto een Belgische toets.

Gallerij: Bericht Lynk & Co kiest voor GentLynk & Co wil zich op een geheel eigen manier in de markt zetten. Het merk is uitsluitend online te koop en in eigen ‘pop-up’ winkels in de hippe wijken van Amsterdam, Berlijn, Brussel en Londen. Later volgen nog steden. Toch steekt senior vice president Alain Visser – ook een Belg – zijn ambities niet onder stoelen of banken. Hij wil zo snel mogelijk 140.000 Lynk & Co-modellen per jaar op Europese wegen brengen.

Jobs

Gallerij: Bericht Lynk & Co kiest voor GentHet eerste model – de compacte SUV 01 – wordt intussen al verkocht in China. Voor Europa wil Lynk & Co ook in Europa produceren. Aangezien de 01 het merendeel van zijn architectuur deelt met de Volvo XC40, was het niet meer dan logisch dat de Gentse Volvofabriek ook de eerste Europese Lynk & Co zou assembleren. Goed nieuws voor de 5.000 werknemers van Volvo in Gent. “We stellen zo de tewerkstelling veilig op langere termijn”, zegt directeur Eric Van Landeghem. Bijkomende jobs zijn er voorlopig niet te verwachten.

02

Gallerij: Bericht Lynk & Co kiest voor GentLynk & Co stelde in Amsterdam ook zijn tweede model voor: de 02, een compacte hatchback. Ook hier is de kans groot dat deze bij Volvo in Gent zal worden gemaakt, aangezien hij ook het onderstel van de XC40 en de toekomstige V40 gebruikt. Maar een formele beslissing is er nog niet. De Europese Lynk & Co zullen allen hybride en plug-in hybride aandrijfvormen krijgen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.