Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lexus RX450h L – Voor kroostrijke gezinnen

Lexus heeft nog een gat ontdekt in zijn catalogus, een variant op de grote SUV RX. Lexus biedt die voortaan ook met zeven zitplaatsen aan… net zoals het merendeel van de concurrentie al doet.

Bij de grote SUV’s is een zevenzitter eigenlijk verplichte kost. Maar door redenen die gelinkt waren aan zijn hybride aandrijving, was het er nog niet van gekomen voor de Lexus RX.

+ 11 centimeter

Lexus heeft er nu technisch een mouw aan kunnen passen met deze RX 450h L. Zijn achterkant is 11 centimeter langer dan die van een klassieke RX. Natuurlijk is ook de daklijn herzien, om de passagiers op de achterste zitrij voldoende hoofdruimte te schenken.

Het is dus de bedoeling dat achteraan twee extra passagiers even comfortabel plaats kunnen nemen als de anderen. Je vindt er dan ook lederbekleding, bekerhouders en zelfs een aparte aircoregeling met individuele ventilatiemonden. De derde rij klapt elektrisch in en uit. Wanneer ze niet in gebruik is, beschik je vanzelfsprekend over een grotere koffer dan in de andere RX. Cijfers zijn er helaas nog niet, ook niet van zijn gewicht en de veranderingen voor verbruik en CO2-uitstoot. Net als de prijs.

De Lexus RX450h L wordt in juni 2018 gelanceerd en zal te zien zijn op de stand van Lexus op het Salon van Brussel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer