Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lexus LF-SA Concept – Stadswagen of crossover?

Lexus heeft in Genève een concept onthuld, die wel eens zou kunnen aangeven dat het Japanse merk een heel nieuw segment wil aanboren: dat van de luxe stadswagens. De productieplannen zijn nog verre van concreet.

De LF-SA concept is slechts 3,45 meter lang, exact de lengte van een Toyota Aygo. Daarmee zou hij aan de slag kunnen in een categorie waar BMW, Mercedes en Audi nog uitblinken door afwezigheid. Je zou kunnen zeggen dat BMW indirect via Mini en Mercedes via Smart daar zijn, maar de afmetingen zijn niet hetzelfde. De Mini is 40 cm langer.

L-Finesse?

Uiterlijk krijgt deze concept de aanblik van een mini-crossover, vooral dan achteraan. Vooraan heeft hij iets van een walvis. Misschien dat Lexus hier zijn look wat te ver wil drijven. Een look die evenveel voor- als tegenstanders heeft, maar iedereen heeft er tenminste een mening over. Lexus heeft deze stijl L-Finesse gedoopt. Wij zoeken naar het finesse-gedeelte…

Rond de bestuurder

Lexus heeft het interieur van de Toyota iQ proberen heruitvinden. Het interieur is opgebouwd rond de vaste bestuurdersstoel. Je verschuift dus pedalen en stuur om een goede zithouding te vinden. Lexus weet heel goed dat dit soort auto meestal slechts één inzittende heeft, en dat diens plaats beter verzorgd moet zijn dan de andere.

Je mag hem dus leuk vinden of niet, maar de visie van Lexus op een luxueuze stadswagen is een idee dat we wel gerealiseerd willen zien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer