Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lexus & Hyundai kondigen nieuwe SUV’s aan – Shanghai Teasing

Het volgende grote autosalon is dat van Shanghai, het opent binnen enkele weken de deuren. Lexus en Hyundai kondigen nu al hun eerste nieuwe modellen aan.

Het zijn maar twee beelden van koplampen, maar ze staan voor belangrijk nieuws: nieuwe SUV’s bij beide merken. De Japanners laten ons met een foto weten dat er een opgefriste versie van de compacte SUV NX op komst is. De constructeur stelt dat de styling herzien is, en dat hij over meer snufjes en multimediatoepassingen zal beschikken.

Kona

Interessanter en onverwachter is de aankondiging van Hyundai. Die is onverwacht, want ze volgt nog maar enkele dagen na de opening van het Autosalon van Seoul, toch de thuismatch van Hyundai. Het was de gedroomde gelegenheid geweest voor Hyundai om hier een belangrijk nieuw model voor te stellen. En belangrijk wordt hij hoe dan ook, want de Kona wordt een SUV in het B-segment, dat momenteel bijzonder populair is (Nissan Juke, Peugeot 2008,…). De tweede verrassing: veel krijgen we nog niet te zien, maar dit beeld laat toch vermoeden dat we ons aan een nieuwe designtaal bij Hyundai mogen verwachten met meer sobere en statige lijnen.

Hyundai zegt alleen dat we ‘binnenkort’ meer nieuws mogen verwachten. Hoewel het niet met zoveel woorden wordt gezegd, is de eerstkomende ‘binnenkort’ het Salon van Shanghai. Nog enkele weken geduld en we weten meer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer