Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Land Rover geveild bij Bonhams

Bericht: Land Rover geveild bij Bonhams

550.000 euro voor een Defender

22.12.2015

Op slechts enkele weken van het definitieve einde van de Land Rover Defenderproductie, heeft de stoerste der 4x4’s zijn statuut van icoon nog versterkt. Op een veiling ging er eentje onder de hamer voor meer dan een half miljoen euro.

Gallerij: Bericht Land Rover geveild bij BonhamsVeilinghuis Bonhams had de eer, tijdens een veiling op 16 december in Londen. Een Land Rover Defender kreeg er een finaal bod van 400.000 pond, of bijna 550.000 euro. Het is een investeerder uit Quatar die hem mee naar huis neemt.

Speciaal nummer

Gallerij: Bericht Land Rover geveild bij BonhamsNatuurlijk ging het om een bijzondere Land Rover Defender. Het ging om het twee miljoenste exemplaar, sinds de productiestart in 1948 en met de Series I, II, III en Defender samengeteld. De mannen in de assemblage waren niet de gewone Land Rover-werkers: het ging om directeurs van het merk, atleten, directeurs van het Britse Rode Kruis en de Born Free Foundation, avonturier Bear Grylls en zelfs de zonene van Maurice en Spencer Wilks, de bedenkers van de allereerste Land Rover. Allen tekenden ze een bijzonder herdenkingsplaatje.

Deze Defender draagt ook een Land Roverlogo met daarop het nummer 2.000.000, een gegraveerd plaatje dat Red Wharf Bay in Whales weergeeft, het strand waar de eerste schets van de Land Rover in het zand is getekend. Die schets duikt ook op de stoelen op.

Voor de goede zaak

Gallerij: Bericht Land Rover geveild bij BonhamsDe 550.000 euro die Land Rover zo ophaalde gaan naar het Rode Kruis, dat slachtoffers van de aardbeving in Nepal helpt, en de Born Free Foundation, een organisatie die onder meer jachtmisdrijven in Kenia probeert te voorkomen en leeuwen wil redden.

Voor de Land Rover Defender is het een mooie manier om af te zwaaien.

Gallerij: Bericht Land Rover geveild bij Bonhams

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.