Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Land Rover Discovery Sport – Alweer een niche gevuld

Land Rover laat de Discovery-familie groeien, met deze mooie Discovery Sport. Hij krijgt bij zijn lancering alleen viercilindermotoren.

De Discovery is het werkpaard onder de Range Rover. Vermits die laatste ook een kleinere Sport-afgeleide heeft – op het onderstel van de Discovery overigens – vond Land Rover het niet meer dan logisch om ook een Discovery Sport in het gamma op te nemen.

Die ziet er om te beginnen uit als de antithese van de hoekige Discovery. Rondingen zijn meer zijn ding, maar hij beschikt wel nog over zeven zitplaatsen, al zijn die laatste twee echte noodzitjes. Land Rover zelf heeft het over een ‘compacte luxe-SUV’, zeg maar een concurrent voor de Porsche Macan en de BMW X4.

119 gram

De Discovery Sport beschikt over de terreincapaciteiten die Land Rover verplicht is aan zijn status, met onder meer een waaddiepte van 60 cm, en het terrain response-systeem. Bij de lancering in 2015 brengt Land Rover alleen viercilindermotoren, wat een groot onderscheid is met de grotere Discovery. Zo is er sprake van 2.0 turbobenzine (240 pk) en 2.2 turbodiesel (150 pk en 190 pk). Die laatste krijgt later in 2015 een efficiënte ED4-variant, met een CO2-uitstoot van 119 gr/km.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer