Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Land Rover Defender ‘Works’

Bericht: Land Rover Defender ‘Works’

Dan toch nog niet uitgestorven

24.01.2018

Wie dacht dat de Land Rover Defender definitief onder de zoden stak, is er aan voor de moeite. Voor de 70ste verjaardag van zijn icoon, brengt Land Rover 150 ‘Works’ edities in omloop.

Gallerij: Bericht Land Rover Defender ‘Works’Net twee jaar geleden – op 29 januari 2016 – eindigde een verhaal waar geen einde aan leek te komen: de productie van de Land Rover Defender. Maar kijk, net als in zo’n film waar de held maar niet wil sterven, is ook de Defender nog een onverwacht nieuw hoofdstuk gegund.

Om de 70ste verjaardag van de Defender te vieren, haalt de Classic-divisie van Jaguar Land Rover nog eens het onderste uit de kast. Het biedt 150 ‘Works’ edities aan, dat zijn volledig gerestaureerde Defenders met zowel korte (90) als lange (110) wielbasis. Ze krijgen een 405 pk sterke 5.0 V8-motor, waarmee de Defender 100 km/u haalt in iets meer dan 5,6 seconden.

Stevige prijs

Gallerij: Bericht Land Rover Defender ‘Works’De Works Defender krijgt ook een moderne achttraps automaat van ZF en een verbeterde ophanging. De koplampen maken gebruik van leds. Het interieur is volledig met leder bekleed en hij krijgt sportstoelen van Recaro. Hij belooft minstens 172.000 euro te kosten en moet individueel gehomologeerd worden in Europa. Nog dit jaar zouden we de volledig nieuwe Land Rover Defender te zien moeten krijgen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.