IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Lamborghini Aventador S Roadster

Bericht: Lamborghini Aventador S Roadster

Oh jaaaa

08.09.2017

Goed een jaar na de Coupé is het de beurt aan de Aventador Roadster om een update te krijgen die hem nog pikanter maakt, zowel in verleidingskracht als in prestaties.

Gallerij: Bericht Lamborghini Aventador S RoadsterSta mij toe even de primaat in mij naar boven te halen: ja de erotische welvingen in een Ferrari hebben onnoemelijk veel meer klasse. Maar soms is zo’n stukje uit een verboden video met expliciete actie toch ook leuk, niet? Kijk, de Lamborghini Aventador S Roadster is van die categorie auto’s waar je eerst moet bevestigen dat je +18 bent. Ik geef toe, het doet me wel wat.

Zoals de coupé

Gallerij: Bericht Lamborghini Aventador S RoadsterDe verleidingskunst van de auto hebben we hierboven beschreven. Nu even over de praktische kant van de wijzigingen. Die volgen exact de lijn die de Aventador S Coupé uitstippelde. De verschillen springen niet meteen in het oog, maar het koetswerk is op verschillende plaatsen aangepakt om de luchtweerstand te verbeteren.

De Lamborghini Aventador S Roadster krijgt op zijn beurt de meesturende achtertrein en de magnetisch gestuurde ophanging. Ook de stuurinrichting is aangepakt om een snellere respons te genereren en een gevoel dat meer in lijn ligt met de prestaties.

Gallerij: Bericht Lamborghini Aventador S RoadsterPrestaties? Hou u vast. Het vermogen van de 6.5 V12 is net als in de Coupé naar 740 pk en 690 Nm opgetrokken, waardoor de Roadster naar 100 km/u knalt in 3 seconden. Dat is ééntiende trager dan de Coupé. Zijn top bedraagt eveneens 350 km/u. Om te voelen wat die snelheid met je haar doet, volstaat het om de twee carbon dakpaneeltjes in de koffer vooraan onder te brengen.

Rest nog één formaliteit: een cheque van 380.000 euro tevoorschijn toveren. De eerste leveringen zijn verwacht voor februari 2018.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.