Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster – Sinds wanneer zijn Lamborghini’s te traag?

Help, er is blijkbaar een probleem. De Lamborghini Aventador is te traag. Tenminste, zo lijkt Lamborghini er zelf over te denken. Gelukkig is er een oplossing.

We kenden al Superleggera, voor de ultralichte versies. Nu maken we ook kennis met de nieuwe Superveloce-badge. Voor ultrasnel.

We zijn eerlijk gezegd nog een beetje aan het bekomen van onze test met de Huracan. U zal het ons niet horen zeggen dat ze te traag zijn, die Lamborghini’s. Maar Lambo zelf ziet dus een mogelijkheid om zijn Aventador met V12 nog sneller te maken. Het merk heeft in de VS net zijn Aventador Superveloce Roadster voorgesteld. Die wint nog 50 pk, om op 750 pk te eindigen. Hij weegt ook 50 kilogram minder dan de gewone Roadster, 1.575 kilogram. Dat geeft 2,1 kg per pk, en – hou u vast – een sprint naar 100 in 2,9 seconden en een top van meer dan 350 km/u.

Alleen de prijs weegt door

Haldex zorgt met zijn koppeling dat het vermogen de vier wielen bereikt. De hardtop is uit carbon gemaakt, om toch maar elke gram uit te sparen. Het enige wat nog doorweegt is de factuur: 357.000 euro, plus BTW. Van de Superveloce maakt Lamborghini slechts 500 stuks. Begin 2016 verkrijgbaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer