Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Kalashnikov CV-1 – AK-47 op wielen

Het is het ‘WTF’-bericht van het moment. Er zou een nieuwe elektrische auto vanuit Rusland komen, en hij draagt een naam die we allemaal kennen: die van de Russische wapenfabrikant Kalashnikov.

Het nieuws viel te rapen op het voorbije militaire salon in Rusland. Daar liet de maker van de AK-47, het bekendste vuurwapen op de planeet, weten dat het bedrijf zich ook aan een elektrische auto wil wagen. Niet zomaar een auto bovendien, maar een echte Tesla-killer. Zijn naam: CV-1.

300 pk, 350 kilometer

De CV-1 is op dit moment nog maar een prototype, maar Kalashnikov maakt zich sterkt dat het vermogen in het uiteindelijke seriemodel 300 pk zal bedragen. De batterijen hebben een capaciteit van 90 kWh, wat een rijbereik van 350 kilometer moet mogelijk maken.

Over het uiterlijk stelt de officiële uitleg dat we hier naar een retro-model kijken, geïnspireerd op de Izh 2125 Combi, een auto uit de Sovjet-tijd die tussen 1973 en 1997 werd geproduceerd. Maar het lijkt er ook wel wat op alsof Kalshnikov van een echte Izh 2125 is vertrokken en hem naar de plaatselijke tuner heeft gebracht. Charme heeft hij zeker.

Is dit een echt project of een reclamestunt? De tijd zal het uitwijzen. Maar indien een Kalashnikov op vier wielen even beroemd wordt als de AK-47, dan wordt het opletten geblazen.

Nieuwe spelers

De elektrische auto blijft tal van andere spelers aantrekken die op zich niets met de auto

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer