Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Jerry Seinfeld verkoopt 16 Porsches

Bericht: Jerry Seinfeld verkoopt 16 Porsches

… En 1 Kever van 108.000 euro

14.03.2016

Komiek en Porscheverzamelaar Jerry Seinfeld heeft 18 auto’s uit zijn collectie verkocht. Een VW Kever uit 1960 haalde meer dan 100.000 euro, dubbel wat veilinghuis Gooding verwacht had. Toch ligt de totale opbrengst lager dan verwacht.

Seinfeld had dus één van de beste Porschecollecties, maar hij vond het tijd dat anderen van zijn geliefde Porsches mochten genieten. En betalen. Op één na zijn ze allemaal verkocht door veilinghuis Gooding & Company tijdens het Amelia Island concours in Florida. De verkoop leverde 20,1 miljoen euro op. Dat was wel 9,2 miljoen euro minder dan geschat voor de veiling.

Gallerij: Bericht Jerry Seinfeld verkoopt 16 PorschesSeinfeld zag bijvoorbeeld hoe de Porsche 917/30 Can-Am Spyder uit 1973 in de beroemde Sunocokleuren - 1 van 6 stuks - 2,6 miljoen euro haalde, beduidend minder dan het vooraf geschatte minimum van 4,4 miljoen euro. Ook de Porsche 718 RSK bleef met 2,5 miljoen euro onder de verwachtingen.

Gallerij: Bericht Jerry Seinfeld verkoopt 16 PorschesDe blauwe Porsche 550 Spyder uit 1955 deed het heel wat beter. De ongerestaureerde Spyder, in zijn oorspronkelijk blauw verandert voor 4,7 miljoen euro van eigenaar. De prachtige, ongerestaureerde witte VW Kever uit 1960 bleek eveneens zeer gegeerd. Het bieden stopte pas bij meer dan 100.000 euro, meer dan het dubbele van wat voorzien was. Al had Seinfeld van deze op voorhand gezegd: “waarschijnlijk maak ik een fout door deze te verkopen.” De enige die niet verkocht raakte, was het prototype van de Porsche 918 Spyder. Seinfeld mocht die kopen van de fabriek, maar kreeg hem zonder motorsturingssoftware. Bovendien behoudt Porsche het zeggenschap over toekomstige verkoop. Genoeg om kopers af te schrikken dus.

Altijd opnieuw Ferrari

Gallerij: Bericht Jerry Seinfeld verkoopt 16 PorschesWe zeggen niet dat Seinfeld ontevreden zal zijn met 20 miljoen euro extra op zijn bankrekening. Maar het zegt toch iets dat één Ferrari 250 GT SWB California Spider uit 1961 voor 15,3 miljoen eigenaar verkocht is op dezelfde veiling. Van de Spider met de korte wielbasis en de afgedekte koplampen bestaan er slechts 37 stuks. Deze heeft bovendien nog slechts drie eigenaars gekend, en hij was te zien in de film ‘Ieri, Oggi, Domani’ uit 1963 met Marcello Mastroianni en Sophia Loren. Bovendien is hij niet gerestaureerd. Het bedrag hier ligt een stuk hoger dan de 7 miljoen euro die de zwarte California Spider uit 1961 van James Coburm in 2008 haalde.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.