Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jeep op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 5 – Nog een jaartje geduld

Op de stand van de Amerikaanse 4x4-specialist heerst de rust voor de storm. Dit jaar valt er maar weinig nieuws te rapen, maar het is wel een kans om een bekroond gamma te (her)ontdekken.

Jeep heeft voldoende in zijn gamma om een interessante stand te vullen. Maar pas in 2018 mogen we de volledig nieuwe Wrangler verwachten (onderhuids, want aan het uiterlijk zou weinig veranderen) en natuurlijk is er de Grand Wagoneer die Jeep een concurrent moet geven om het luxe-SUV’s als de Range Rover of de Porsche Cayenne moeilijk te maken. In afwachting zijn er vooral bekende producten te ontdekken.

Bestseller

De niet te stuiten groei van het SUV-segment heeft Jeep geen windeieren gelegd: het merk doet niet anders dan 4x4-voertuigen. Zo is er de gouwe ouwe Wrangler, de imposante Grand Cherokee, de originele en overtuigende Cherokee en vooral het kindsterretje van de familie: de Renegade. Het is vooral dankzij dit model dat Jeep is kunnen groeien van 40.000 verkochte wagens in Europa in 2014 naar meer dan 100.000 in 2016.

Een kleine anekdote: de Amerikaanse pers stond eerst bijzonder weigerachtig tegenover deze ‘mini-Jeep’, gebaseerd op de Fiat 500X en – oh, godslastering – niet eens in de Verenigde Staten geproduceerd. Maar al na de eerste tests is hij omarmd als een waardig lid van de familie. De Renegade is zijn statuut van bestseller meer dan waard.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer