Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Bericht: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Meer pk’s dan Lamborghini Urus

08.03.2018

Met Trailhawk duidt Jeep zijn modellen aan die het best voorzien zijn op het zware terreinwerk. Wat zou Trackhawk dan kunnen betekenen?

Gallerij: Bericht Jeep Grand Cherokee TrackhawkTrack staat natuurlijk voor ‘circuit’. Om kort te gaan: Jeep heeft een Grand Cherokee klaar waarmee je veeleer naar het circuit kan dan een uitstap in het bos te maken. Al hoeft het ene het andere niet uit te sluiten natuurlijk…

Derde  V8

Gallerij: Bericht Jeep Grand Cherokee TrackhawkIn de Grand Cherokee-catalogus vind je nu al twee V8-motoren: de 5.7 Hemi met 352 pk en een SRT8-versie met 468 pk. Daar voegt Jeep nu nog een derde aan toe, een drukgevoede 6.2. En hoeveel krachtiger is die volgens u ten opzichte van de SRT8? 50 pk? 100 pk? Ga weg. De Jeep Grand Cherokee heeft 700 pk. Dat is 50 pk meer dan de Lamborghini Urus, waarmee hij meteen aanspraak maakt op de titel van krachtigste jeep ooit. Jawel, met kleine ‘j’.

Gallerij: Bericht Jeep Grand Cherokee TrackhawkHij heeft slechts 3,7 seconden nodig om 100 km/u te bereiken, terwijl de topsnelheid 289 km/u bedraagt. Hij mag dan de krachtigste zijn, hij is niet de allersnelste. De Bentley Bentayga topt bij 301 km/u. En de Lamborghini zou eentiende sneller zijn in de oefening naar 100 km/u, terwijl hij 305 km/u haalt. Anderzijds, een Jeep van goed 100.000 euro kan in duel gaan met veel prestigieuzere SUV’s, en dat is toch indrukwekkend.

De Jeep Grand Cherokee wordt nog voor de zomer in Europa gelanceerd.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.