Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jeep Compass – Zoals de Renegade

Binnen de FiatChrysler-groep (FCA) krijgt al wat SUV is momenteel voorrang op de ontwikkeling van bijvoorbeeld de nieuwe Alfa Romeo MiTo of Giulietta. Nu de Jeep Renegade zo’n hit blijkt, wil Jeep dat graag nog eens overdoen met de nieuwe Compass.

Het is u vergeven hoor, dat u zich even in de haren krabt. De Jeep Compass? Wat was dat ook al weer? Zelfs in de Jeep-showroom kon dat gebeuren, want vorig jaar verkocht Jeep er slechts 457 stuks van… in heel Europa.

Om maar één concurrent te noemen: de Audi Q3 was vorig jaar goed voor 92.000 exemplaren. Jeep lijkt de boodschap begrepen te hebben, want de nieuwe Compass behoudt wel het profiel van de Compass, maar grijpt vooraan terug naar de Cherokee. Dat geeft het geheel op slag meer standing. Lees: de portefeuille zal makkelijker opengaan.

25.000 euro

We hebben nu meer details over de motoren en uitrusting van de nieuwe Compass, die aan het begin van de zomer beschikbaar zal zijn. Zijn basisprijs bedraagt 25.000 euro. Het benzine-aanbod wordt gevormd door de 1.4 turbo met 140 pk/230 Nm, in combinatie met voorwielaandrijving en manuele zesbak. Diezelfde motor maar dan met 170 pk en 250 Nm is beschikbaar met 4x4 en negentrapsautomaat. Dieselen kan met de 1.6 turbodiesel met 120 pk en 320 Nm als 4x2. Wie een 4x4 diesel wil, kan de 2.0 kiezen met 140 pk en 350 Nm met manuele zesbak. De negentrapsautomaat met deze motor heeft 170 pk. Zijn 4x4-systemen geven hem echte terreincapaciteiten.

Aanraakscherm

Jeep voorziet ook in drie Connect-navigatiesystemen, met aanraakscherm en Apple Car Play- en Android Auto-connectiviteit. Daarmee is hij vooruitstrevender dan de nieuwe en bijna dubbel zo dure Alfa Romeo Stelvio. Kuch.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer