Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: JD Power 2009

Bericht: JD Power 2009

Porsche betrouwbaarst

31.03.2010

Voor wie het onbekend in de oren klinkt, JD Power is een onafhankelijk controleorgaan dat onderzoekt voert naar kwaliteit in de volledige industriële wereld. Elk jaar wachten de autoconstructeurs angstvallig de publicatie van een nieuw rapport af. Het jongste Amerikaanse rapport is klaar en bevat goed nieuws voor Porsche en slecht nieuws voor Mini, VW en Suzuki.

Vorig jaar bleek Porsche het betrouwbaarste merk in het JD Power-onderzoek. Per 100 wagens werden zo’n 110 defecten of ongemakken vastgesteld. Voor u opschrikt: het gemiddelde bedroeg 155 defecten. Lincoln (Ford) en Buick (GM) vullen samen met Lexus de overige trapjes van het podium. De tijd dat de Japanners heersten, is voorbij. Toyota prijkt op de zesde plaats, Honda is zevende. Ford haalt stek 8, Mercedes 9 en Hyundai is 11 en Subaru 14de.

Bericht JD Power 2009De slechtste leerlingen heten Mini (203 defecten), Volkswagen (225) en Suzuki (253). Jaguar slaagt er niet in boven het gemiddelde van 155 defecten te komen. Het Britse luxemerk was nochtans de winnaar van 2008.

Bij de betere modellen citeren we nog de Audi A6, de Honda Jazz, de Mazda MX-5, de Mercedes SL en de... Toyota Prius. Het feit dat de enquête teruggreep naar het vorige model, en in oktober en december werd afgenomen – voor Toyotagate – heeft vast geholpen.

JD Power peilt bij de eigenaars naar defecten of ongemakken aan carrosserie en interieur, mankementen in het gebrek, technische pannes en ook naar de tevredenheid over de rijervaring.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.