Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jaguar F-Type SVR – Een Jaguar van 321 km/u

We zijn nog zelden onder de indruk van een topsnelheid, wegens compleet irrelevant. Maar toch, een Jaguar F-Type die 321 km/u haalt, daar moeten wij even van fluiten.

SVR is het logo waaronder Jaguar Special Vehicle Operations werkt, en dit is het eerste geesteskind van Jaguars sportdivisie.

De volledige details laat Jaguar pas los bij de voorstelling in Genève, maar nu al is duidelijk dat deze F-Type een heel stuk krachtiger wordt dan de R-variant. Tot nu toe was R de concurrent van M bij BMW, of AMG bij Mercedes, maar het ziet er dus naar uit dat Jaguar daar een nieuwe dimensie bij gevonden heeft.

Dat klinkt als een V8

De F-Type SVR is de eerste Jaguar die SVR onder handen neemt sinds de Project 7, de exclusieve F-Type waarvan inmiddels alle 250 exemplaren de deur uit zijn. De Jaguar F-Type SVR zal een top van 321 km/u aankunnen, en dat blijkbaar zowel in coupé als in cabriovorm. De titanium uitlaat moet een nog beter geluid geven. De klank in het filmpje verraadt alvast dat we met een V8 te maken hebben.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer