Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Jaguar E-Type Lightweight

Bericht: Jaguar E-Type Lightweight

Jaguar maakt opnieuw E-Types

14.05.2014

Jaguar maakt opnieuw E-Types. Het merk gaat nog zes modellen van de E-Type Lightweight maken. De productie stopte in 1964.

De Jaguar E-Type is met meer dan 72.000 geproduceerde exemplaren èèn van de meest succesvolle sportwagens ooit. In de jaren ‚60 zette hij de hiërarchie op zijn kop door voor een lagere prijs beter te presteren dan veel Italiaanse supercars van die tijd. De productie liep tussen 1961 en 1975.

In 1963 bracht Jaguar van de eerste reeks E-Types een ‚Lightweight’ uit. Die had een volledig aluminium koetswerk en was 114 kilogram lichter. Hij was vooral bedoeld om te racen. Er werden twaalf stuks gemaakt, maar de bedoeling was er achttien te produceren.

Vijftig jaar later

Bericht Jaguar E-Type LightweightUnfinished business dus, en daar doet Jaguar nu wat aan door de laatste zes met vijftig jaar verschil te maken. Ze zullen de oorspronkelijk bedoelde chassisnummers krijgen, net als de 3.8 zes-in-lijn die de Lightweight uit de XK had overgenomen. Alle specificaties zullen identiek zijn aan de vorige Lightweights. Het chassisnummer van de Lightweights wordt voorafgegaan door een ‚S’.

Later dit jaar laat Jaguar de eerste nieuwe E-Type zien. Hoeveel die zal kosten, wil Jaguar nog niet zeggen. Dat er voor gevochten zal worden, lijkt nu al vast te staan. Jaguar geeft wel al aan dat Jaguar-verzamelaars die hun vloot nog laten racen op een plaatsje vooraan in de rij mogen rekenen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.