Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Hyundai Veloster

Bericht: Hyundai Veloster

3+1 deuren

11.01.2011

Het goede nieuws is: Hyundai krijgt opnieuw een leuke coupé. Alleen, achteraan heeft hij een deur te veel. Of te weinig, het hangt er van af hoe je het bekijkt.

Een coupé, dat is zo’n klein sportautootje met twee deuren. Denk, Audi TT, of Peugeot RCZ, of Hyundais eigen Coupé. Maar de Veloster die op het Autosalon van Detroit debuteerde, valt vooral op door zijn asymmetrische deuren.

Gallerij: Bericht Hyundai VelosterMeestal zijn de passagiers op de achterbank te beklagen. Zonder yoga raak je niet achterin. En daar wil Hyundai iets aan doen, door achteraan aan de passagierskant één achterdeur toe te voegen. Die er dus niet is aan de andere kant. De lijnen van de achterdeur zijn zo goed als kan weggemoffeld. En samen met de hatchback kofferklep, claimt Hyundai dat het een ‘gezinscoupe’ ontwikkeld heeft.

Startknop

Gallerij: Bericht Hyundai VelosterAan de binnenkant valt het standaard 7 inch kleurenscherm op, waarmee je een iPod kan bedienen of video’s bekijken. De startknop claimt een prominente plaats op de middenconsole, terwijl de tellerpartij zo mogelijk nog extremer in klokvorm gegoten is dan bij Alfa Romeo.

140 pk

Hij krijgt een nieuwe, direct ingespoten 1.6 benzinemotor. Die levert net geen 140 pk. Vraag is of dat genoeg gaat zijn om van het volle plezier van de optionele dubbele koppelingsbak te kunnen genieten, die Hyundai voor het eerst aanbiedt.

De Veloster gaat nog dit voorjaar in de verkoop in België.

Gallerij: Bericht Hyundai Veloster

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.