Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Hyundai Veloster – 3+1 deuren

Het goede nieuws is: Hyundai krijgt opnieuw een leuke coupé. Alleen, achteraan heeft hij een deur te veel. Of te weinig, het hangt er van af hoe je het bekijkt.

Een coupé, dat is zo’n klein sportautootje met twee deuren. Denk, Audi TT, of Peugeot RCZ, of Hyundais eigen Coupé. Maar de Veloster die op het Autosalon van Detroit debuteerde, valt vooral op door zijn asymmetrische deuren.

Meestal zijn de passagiers op de achterbank te beklagen. Zonder yoga raak je niet achterin. En daar wil Hyundai iets aan doen, door achteraan aan de passagierskant één achterdeur toe te voegen. Die er dus niet is aan de andere kant. De lijnen van de achterdeur zijn zo goed als kan weggemoffeld. En samen met de hatchback kofferklep, claimt Hyundai dat het een ‘gezinscoupe’ ontwikkeld heeft.

Startknop

Aan de binnenkant valt het standaard 7 inch kleurenscherm op, waarmee je een iPod kan bedienen of video’s bekijken. De startknop claimt een prominente plaats op de middenconsole, terwijl de tellerpartij zo mogelijk nog extremer in klokvorm gegoten is dan bij Alfa Romeo.

140 pk

Hij krijgt een nieuwe, direct ingespoten 1.6 benzinemotor. Die levert net geen 140 pk. Vraag is of dat genoeg gaat zijn om van het volle plezier van de optionele dubbele koppelingsbak te kunnen genieten, die Hyundai voor het eerst aanbiedt.

De Veloster gaat nog dit voorjaar in de verkoop in België.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer