Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Hyundai Veloster Turbo – Hoeveel?

Hoeveel

Hij werd onthuld begin dit jaar in Detroit, maar toen was het nog verre van zeker dat we de Hyundai Veloster Turbo in Europa zouden mogen verwelkomen. Dat is nu wel het geval, en we weten zelfs hoeveel hij gaat kosten.

Ter herinnering: de turboversie start met dezelfde 1.6 GDI benzinemotor die in de gewone Veloster goed is voor 140 pk. Na zijn vitaminekuur is dat 185 pk. Goed, we hadden op 200 pk gehoopt, maar we gaan niet zitten kniezen.

Full option

Met 270 Nm koppel vanaf 1.500 opm belooft hij uitstekende hernemingen neer te zetten en vlot door elk van zijn zes versnellingen te spurten. Standaard is dat een manuele zesbak, maar hij kan ook in optie aan de zestrapsautomaat worden gehangen. De dubbele koppelingsbak DCT die we al eerder testten, is niet verenigbaar met de turbo. Hyundai belooft een agressiever geluid en verbeterde ophanging, die beter bij het karakter van de driedeurs coupé moeten passen.

Hij komt uitsluitend ‘full option’ uit de showroom, en dat zal je 28.999 euro kosten. Hij krijgt bovendien enkele nieuwe kleuren, waarbij een modieus mat. De Veloster Turbo is nu reeds te bestellen, de eerste leveringen worden in februari verwacht.

ww2.autoscout24.be/nl-be/info/mz_home/mz_search.aspx

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer