Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Hyundai Veloster Turbo

Bericht: Hyundai Veloster Turbo

Hoeveel?

12.06.2012

Hoeveel?

Hij werd onthuld begin dit jaar in Detroit, maar toen was het nog verre van zeker dat we de Hyundai Veloster Turbo in Europa zouden mogen verwelkomen. Dat is nu wel het geval, en we weten zelfs hoeveel hij gaat kosten.

Ter herinnering: de turboversie start met dezelfde 1.6 GDI benzinemotor die in de gewone Veloster goed is voor 140 pk. Na zijn vitaminekuur is dat 185 pk. Goed, we hadden op 200 pk gehoopt, maar we gaan niet zitten kniezen.

Full option

Met 270 Nm koppel vanaf 1.500 opm belooft hij uitstekende hernemingen neer te zetten en vlot door elk van zijn zes versnellingen te spurten. Standaard is dat een manuele zesbak, maar hij kan ook in optie aan de zestrapsautomaat worden gehangen. De dubbele koppelingsbak DCT die we al eerder testten, is niet verenigbaar met de turbo. Hyundai belooft een agressiever geluid en verbeterde ophanging, die beter bij het karakter van de driedeurs coupé moeten passen.

Hij komt uitsluitend ‘full option’ uit de showroom, en dat zal je 28.999 euro kosten. Hij krijgt bovendien enkele nieuwe kleuren, waarbij een modieus mat. De Veloster Turbo is nu reeds te bestellen, de eerste leveringen worden in februari verwacht.

ww2.autoscout24.be/nl-be/info/mz_home/mz_search.aspx

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.