Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Hyundai Kona

Bericht: Hyundai Kona

Volledig elektrische Kona komt

06.03.2018

Na drie versies van de Ioniq vindt Hyundai dat de tijd rijp is voor een elektrische Kona. Daarmee neemt het merk een steeds belangrijker plaats in als constructeur van elektrische auto’s.

Gallerij: Bericht Hyundai KonaBovendien gaat het niet alleen om Hyundai, ook Kia geeft de Zuid-Koreaanse groep steeds meer gewicht wanneer het op elektrisch rijden aankomt. Kia heeft zo al de Soul EV, de Niro en Optima SW. Die laatste twee hebben zowel hybride als plug-in hybride variaties. Maar we zijn hier dus eigenlijk om te praten over Hyundai.

Twee versies

Dit keer gaat het weldegelijk om een volledig elektrisch aangedreven variant van de Kona en dus geen hybride. En eigenlijk gaat het om twee elektrische Kona’s, want Hyundai laat de keuze uit twee vermogensversies met verschillend rijbereik.

Gallerij: Bericht Hyundai KonaDe elektrische basis-Kona beschikt over een motor die 136 pk levert en zijn vermogen onttrekt aan 39,2 kWh-batterijen. Die moeten de Kona een theoretisch rijbereik geven van 300 kilometer, getest volgens de meer realistische WLTP-cyclus. De tweede versie tekent voor 204 pk en beschikt over 64 kWh-batterijen. Zijn rijbereik stijgt naar 470 kilometer, nog steeds volgens de WLTP-cyclus. De kleine batterijen zijn in 6 uur en 10 minuten voor 80 procent volgeladen aan een gewone 220 Volt-stekker. Hetzelfde met het grote batterijpack duurt 9 uur en 40 minuten. Aan een snellaadpaal volstaat in beide gevallen een tankbeurt van 55 minuten.

Gallerij: Bericht Hyundai KonaDe batterijen nemen niet te veel plaats in de auto in, want de koffer heeft nog een volume van 332 liter voor bagage. In een gewone Kona is dat 361 liter.

De elektrische Kona wordt volgende zomer gelanceerd, de prijzen zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.