Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Hyundai Kona & Kia Stonic

Bericht: Hyundai Kona & Kia Stonic

Nieuwe compacte SUV’s op komst uit Korea

09.06.2017

Terwijl Hyundai zijn nieuwe compacte SUV nog steeds verhult via teaserbeelden – al is hij her en der al gespot – laat zustermerk Kia zijn versie zien via deze schetsen.

Gallerij: Bericht Hyundai Kona & Kia StonicNog niet genoeg SUV’s? Wees gerust, er komen er nog een pak bij. De Zuid-Koreaanse Hyundai-Kia-groep is binnenkort goed voor twee nieuwe spelers in de klasse van de Renault Captur: de Hyundai Kona en de Kia Stonic.

Aanval op het designfront

Gallerij: Bericht Hyundai Kona & Kia StonicDe Hyundai is nog maar dagen verwijderd van zijn officiële onthulling, nog deze zomer zal hij in de showrooms te zien zijn. Op de Kia Stonic wordt het iets langer wachten. Beide nemen het op tegen concurrenten als de Toyota C-HR, de Mazda CX-3, de Peugeot 2008, de Renault Captur of de Fiat 500X, om er maar enkele te noemen.

Veel technische details hebben we nog niet, voorlopig kunnen we alleen enkele dingen over het design zeggen. Daarbij valt op dat beide merken kiezen voor een aanpak waarmee ze opvallen in het verkeer. In de korte video onthult de Hyundai erg dynamische lijnen en een gewaagd gezicht.

Gallerij: Bericht Hyundai Kona & Kia StonicAfgaand op de schetsen wordt de Kia de meer klassiek gevormde van de twee, maar ook de meer gespierde. Dat lijkt ook in lijn te liggen met de rolverdeling binnen de groep, met Hyundai dat ‘new premium’ wil zijn en Kia dat sportiever wil zijn… toch minstens uiterlijk.

Gallerij: Bericht Hyundai Kona & Kia StonicWe weten al enkele details, zoals de vierwielaandrijving die op het menu staat en dat Hyundai met een head-up-display komt die info projecteert in het gezichtsveld van de bestuurder. De rest is nog gokken. Zo kunnen we ons voorstellen dat we in de catalogus de 1.0 turbobenzine met 120 pk zullen terugvinden, net als de 1.4 turbo met 140 pk en de 1.6 diesel met 110 pk en 136 pk. De dubbelekoppelingsbak met zeven versnellingen (7DCT) en misschien is ook de atmosferische 1.2 benzine met 84 pk van de partij als instapversie?

Meer nieuws op 13 juni.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.