88ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Hyundai ix20

Bericht: Hyundai ix20

De kracht van onderschatting

27.09.2010

Met de i20 heeft Hyundai al een doorgaans onderschatte stadswagen in het gamma. Met de ix 20, een monovolume op basis van de i20, doen de Zuid-Koreanen er nog zo eentje bij.

Een strak, gelikt design kenmerkt deze ix20, een product van het Europees designcentrum van Hyundai/Kia. Hij wordt ook in Europa gemaakt, in de Tsjechische fabriek van Hyundai. De precieze afmetingen hebben we nog niet, Hyundai geeft alleen mee dat hij met zijn wielbasis van 2,65 meter en zijn hoogte van 1,6 meter de binnenruimte van een ruime middenklasser zal combineren met de compacte afmetingen van een kleine monovolume.

Hyundai ix20De interieurafwerking moet niet onderdoen voor de meeste van zijn Europese concurrenten. Hyundai kan vol vertrouwen zowat het enige nog echt groeiende monovolume-segment binnenwandelen. Ook het motorenpallet beantwoordt aan de vraag van een modern Europees publiek. Zo is er een 1.4 turbodiesel CRDi die dankzij de standaard gemonteerde ‘Blue Drive’ maatregelen (start/stop,…) een gemiddelde CO2-uitstoot haalt van 114 gr/km. Vier motoren heeft Hyundai begroot, twee benzines en twee diesels, met vermogens tussen 77 pk en 125 pk.

5 jaar waarborg en bijstand

Hyundai ix20Naast een uitstekende standaard uitrusting (ESP, Hill Hold wegrijhulp,…) stunt Hyundai met een standaard aangeboden ‘5 year triple care’ pakket: vijf jaar waarborg, vijf jaar pechverhelping en vijf jaar gratis controles.

De ix20 debuteert in Parijs en staat in november bij de dealers. Op de juiste prijs is het nog wachten.

Hyundai ix20

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.