Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Hyundai i20 WRC

Bericht: Hyundai i20 WRC

Neuville schenkt Hyundai eerste overwinning

25.08.2014

Een weekend dat begon met een negenvoudige koprol, maar toch wist Thierry Neuville de WK-rally in Duitsland op de eerste plaats af te sluiten. Hij schenkt daarmee Hyundai een eerste overwinning in het eerste comebackjaar.

Thierry Neuville die de Deutschlandrally wint, het is onwaarschijnlijk. Niet zozeer omdat hij nog maar de tweede Belg is sinds François Duval in 2005 die een WRC-rally wint. Maar vooral omdat het een half mirakel vergde om Neuville aan de start te krijgen.

Gallerij: Bericht Hyundai i20 WRCTijdens de shakedown, een korte proef waar de rijders een laatste keer hun auto kunnen testen voor de rally start, liep het compleet fout. Neuville vergaloppeerde zich en sloeg met zijn Hyundai i20 aan het druivenplukken. Negen keer ging de i20 WRC over de kop, waarbij Neuville zich gelukkig mocht prijzen dat er geen betonpalen op zijn route stonden. Dat leek ook het aanvoelen van Neuville en co-rijder Gilsoul zelf te zijn, want de ‚f*ck’ was niet uit de lucht. Misschien dat Hyundai er een beperkte serie i20 ‚f*ck’ aan kan overhouden, want de auto heeft zijn sterkte bewezen.

Achttien uur sleutelen later hadden de mecaniciens alle koetswerkpanelen vervangen, inclusief het dak. Neuville kon toch aan de start komen, en je moet het hem nageven: de crash bleef niet in zijn hoofd spelen. De Belg zette een mooie wedstrijd neer, en kon zondag oogsten toen het de beurt was aan de concurrentie om zich te missen. De Deutschlandrally in de Moezelstreek bleek eens te meer een aartsmoeilijke wedstrijd om overeind te blijven, maar Neuville slaagde er meesterlijk in zijn kalmte te bewaren. Bovendien schonk Dani Sordo het merk de dubbel.

Moeilijke dagen

Gallerij: Bericht Hyundai i20 WRCDaarmee kan Hyundai in zijn eerste echte comebackjaar op het hoogste niveau al meteen met een knappe overwinning pronken. ‚Het was een ontzettend knappe prestatie van het team om de auto opnieuw klaar te krijgen na mijn rol donderdag. Het waren drie moeilijke dagen, maar we konden de druk steeds op de ketel houden’, zegt Neuville. De Belg staat intussen vijfde in de WK-ranking, achter Sebastien Ogier met de VW Polo.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.