Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Hyundai Fuell Cell SUV Concept – Meer spektakel, groter rijbereik

Na de ix35 met brandstofcel opteert Hyundai voor zijn nieuwe Fuel Cell SUV voor een revolutionair uiterlijk. Hij moet op één tank circa 800 kilometer ver komen.

Waar een elektrische auto louter op de kracht van zijn batterij rijdt, tot die leeg is, zorgt de waterstofcel continu voor elektriciteit. Waardoor het rijbereik flink hoger ligt. Waar de Hyundai ix35 met brandstofcel al zo’n 600 kilometer ver kwam, drijft de nieuwe dat op naar goed 800 kilometer.

Hyundai maakte zijn nieuwe brandstofcel – de vierde generatie al – efficiënter en beter: ze kan nu ook bij temperaturen tot -30 graden gestart worden.

Weinig details

Waar de ix35 met brandstofcel moderne technologie in een vertrouwd jasje opdiste, gaat Hyundai nu de futuristische toer op. We hebben nog geen idee over zijn afmetingen, meer details volgen pas bij zijn wereldpremière in januari. Dit is de concept car die ‘bijna klaar is’ volgens Hyundai, dat deze auto in Seoul liet zien.

Of deze Fuell Cell SUV betaalbaarder wordt, is evenmin duidelijk. Tot nu kon de ix35 met brandstofcel alleen geleased worden. Hij maakt deel uit van een vloot van 31 ‘ecologische’ modellen die Kia en Hyundai tussen nu en 2020 willen commercialiseren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer