Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Honda CR-V Concept – Eindelijk ook een hybride

Honda komt naar het Salon van Frankfurt met een concept die een voorsmaakje brengt van de volgende generatie CR-V. Voor het eerst komt daar ook een hybride variant van. Liever laat dan nooit, zeker?

Honda is nochtans een pionier op het vlak van hybrides. Met de Insight uit 1999 was Honda er als één van de eersten bij, nauwelijks twee jaar na de eerste Toyota Prius. In de Verenigde Staten heeft het merk een redelijk gestoffeerd hybride aanbod zelfs, alleen in Europa bleef Honda achter. Tot nu blijkbaar, zo lijkt toch de boodschap te zijn van de CR-V concept die we in Frankfurt te zien krijgen. Hij zou dicht aanleunen bij de nieuwe generatie CR-V die Honda in 2018 in Europa gelanceerd is.

Drie motoren

Het hybride systeem van de nieuwe Honda CR-V bestaat niet uit twee motoren, maar uit drie stuks. Naast de 2.0 viercilinder benzine krijgt hij nog twee elektrische motoren. Daarvan komt er slechts één in actie om de wielen aan te drijven. Hij zal volledig elektrisch kunnen rijden. In de hybride modus neemt de tweede motor het over. Die heeft ook een generatorfunctie en hij wordt gevoed via de benzinemotor die zo de batterijen bijlaadt.

Het gaat hier om achterwielaandrijving, die dus bovenop de klassieke aandrijving via de benzinemotor komt. Een traploze CVT-automaat regelt de volledige aandrijving.

Zonder diesel

Honda geeft nog mee dat de volgende generatie CR-V nog slechts één andere motorkeuze krijgt, een 1.5 i-VTEC turbobenzine. Dat is alles. Daarmee maakt Honda ook duidelijk dat het de dieselmotor de rug toekeert, net als Lexus. De hybride neemt diens taak over. Nu nog afwachten tot 2018 wat het geeft in de praktijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer