Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Hitlers Mercedes raakt niet verkocht

Bericht: Hitlers Mercedes raakt niet verkocht

7 miljoen is niet voldoende voor Mercedes van Hitler

24.01.2018

De topper van de veiling van Worldwide Auctioneers in Scottsdale, Arizona (VS), is blijven staan. Ondanks een bod van 7 miljoen dollar, werd de minimumprijs niet gehaald voor de Mercedes 770K van Adolf Hitler.

Gallerij: Bericht Hitlers Mercedes raakt niet verkochtOp zijn minst een auto met gecontesteerde geschiedenis dus. De Mercedes 770K uit 1939 diende onder meer om Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog in rond te rijden. Maar zoals sommige experts aanhaalden, ten eerste kon die wagen daar ook niet aan doen, en ten tweede: Hitler gebruikt wel meer voertuigen dan deze Mercedes alleen, wat een vraagteken bij zijn waarde plaatste.

Simon Wiesenthal

Gallerij: Bericht Hitlers Mercedes raakt niet verkochtHet Amerikaanse leger confisqueerde de auto na de Duitse capitulatie, waarna hij bij verschillende eigenaars terecht kwam. Eén van hen was een Belg. De huidige eigenaar wilde de auto veilen, maar had vooraf een minimumprijs opgelegd. Die werd echter niet gehaald, het hoogste bod voor de auto was 7 miljoen dollar (5,65 miljoen euro). Moest de auto wel verkocht zijn, dan zou 10 procent van de opbrengst aan het Simon Wiesenthal centrum geschonken zijn, dat jacht maakt op voormalige nazi-misdadigers. Het is nu onduidelijk wat er met de auto zal gebeuren.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.