Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Franse schatten blootgelegd

Bericht: Franse schatten blootgelegd

54 slapende schoonheden naar de veiling

30.05.2018

Liefhebbers van voornamelijk Franse oldtimers blokkeren best al zaterdag 16 juni in hun agenda. Dan veilt Osenat in Fontainebleau een collectie van 54 bijzondere oldtimers.

Gallerij: Bericht Franse schatten blootgelegdDe 54 auto’s maken deel uit van “de collectie van een liefhebber die zijn verzameling gedurende 40 jaar heeft uitgebreid”, zegt Loïc Maschi bij Osenat. De auto’s stonden verspreid over enkele hangars en schuren.

Bij de collectie horen zowel youngtimers als pre-war oldtimers. De oudste is een Renault bestelwagen uit 1921, de jongste een BMW Z3 uit 1999. In de lijst zien we onder meer parels als de Delahaye 148 L uit 1950, een Delage D8 100 uit 1936, een Voisin C11 uit 1928 en een Salmson S4 61 Cabriolet uit 1950.

Adler Autobahn T10

Gallerij: Bericht Franse schatten blootgelegdDe meest bijzondere vondst uit de collectie zou wel eens de Adler Autobahn T10 uit 1937 kunnen zijn. Adler was tot voor de Tweede Wereldoorlog een van de populairste merken in Duitsland. Deze T10 kreeg de koosnaam ‘Autobahn’ omdat hij één van de weinige was die door zijn aerodynamische vorm vlot op de nieuwe autosnelwegen kon cruisen met 125 km/u. Na de oorlog heeft Adler geen auto’s meer gemaakt. Inmiddels is hij een zeldzaamheid geworden.

Gallerij: Bericht Franse schatten blootgelegdDe collectie bevat ook populaire modellen als de Citroën 2PK, de Renault 4CV en Floride, de Peugeot 204 cabriolet en 404 en de Citroën Traction Avant. “Enkele auto’s zoals de Adler zijn restauratieprojecten, maar de meeste verkeren nog in goede staat. De eigenaar liet hen in een beurtsysteem rijden, zodat ze over de afgelopen tien jaar toch minstens nog een keer op de weg zijn gekomen”, zegt Maschi. Osenat heeft bewust lage schattingen gehanteerd, tussen 500 euro en maximaal 45.000 euro.

Meer info: www.osenat.com

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.