Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford viert feest – 5 beroemde Fords uit de film

Ford viert 100 jaar aanwezigheid in Groot-Brittannië. Tijdens één van de vele vieringen, doken 5 Fords op die we kennen van het witte doek.

Van links naar rechts op de foto: de gele Ford met opvallende ‘WHO I’ nummerplaat is bekend uit de Britse sci-fi tv-reeks Doctor Who. Ook de Ford Granada was een ster op de buis, in de Britse politiereeks The Sweeney.

De blauwe Ford Anglia 105E hebt u misschien voorbij zien vliegen in Harry Potter & the Chamber of Secrets (Harry Potter en de geheime kamer). Zo te zien heeft hij zijn landing in een boom al bij al goed verteerd. De ietwat bizarre roze zeswieler FAB1 heeft nooit in de Ford showrooms gestaan, maar werd opgevoerd in de film Thunderbirds.

En wat doet ten slotte een ordinaire Mondeo in het rijtje? Deze was even te zien in Casino Royale, de eerste film met Daniel Craig in de rol van James Bond. Het gaat trouwens niet om een echte Mondeo, maar een veredeld prototype. De echte Mondeo was nog niet klaar toen de filmploeg hem nodig had op de set. (jd)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Ford

Klik hier en zoek uw occasie Ford tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Ford, en een selectie van tweedehandse Ford’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer