Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford viert 50 jaar testpiste in Lommel – 105 kilometer testbaan voor de Fords van morgen

Ford heeft naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van zijn testcentrum in het Limburgse Lommel een investeringsprogramma van 26,5 miljoen euro afgerond. Lommel beschikt nu in totaal over 105 kilometer private testpistes.

Ford heeft zijn beroemde rijdynamiek voor een groot deel te danken aan zijn Lommel Proving Ground, een complex van 320 hectare dat verborgen ligt in de Limburgse bossen. Het bedrijf mag dan zijn productievestiging in Genk gesloten hebben, het blijft wel aanwezig in Lommel. Meer dan ooit zelfs.

Baan 7

Lommel Proving Ground is de plek waar alle nieuwe Fords voor Europa worden ontwikkeld. Ford beschikt er over hogesnelheidsovalen, slechte kasseiwegen en zelfs een mini-Nürburgring: de beroemde ‘baan 7’. De klok rond, het hele jaar door worden er Fords over het asfalt en zelfs door de bossen gejaagd, goed voor 8 tot 12 miljoen testkilometers per jaar.

Autonoom rijden

Sinds 2011 is Ford een investeringsprogramma gestart om Lommel uit te breiden. Nu werken er 410 medewerkers. De 26,5 miljoen euro dienen onder meer om de autonoom rijdende Fords in alle veiligheid te kunnen testen. Ook om de storende rijgeluiden beter te filteren, kreeg Lommel een aanpassing.

Ford begon in 1965 met 30 man en 220 hectare testterrein in Lommel. Sindsdien legden testpiloten en ingenieurs er al meer dan 400 miljoen kilometer af, of 10.000 keer rond de aardbol. Ford heeft tot 700 auto’s in zijn testvloot in Lommel lopen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer