Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ford viert 50 jaar testpiste in Lommel

Bericht: Ford viert 50 jaar testpiste in Lommel

105 kilometer testbaan voor de Fords van morgen

26.09.2016

Ford heeft naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van zijn testcentrum in het Limburgse Lommel een investeringsprogramma van 26,5 miljoen euro afgerond. Lommel beschikt nu in totaal over 105 kilometer private testpistes.

Gallerij: Bericht Ford viert 50 jaar testpiste in LommelFord heeft zijn beroemde rijdynamiek voor een groot deel te danken aan zijn Lommel Proving Ground, een complex van 320 hectare dat verborgen ligt in de Limburgse bossen. Het bedrijf mag dan zijn productievestiging in Genk gesloten hebben, het blijft wel aanwezig in Lommel. Meer dan ooit zelfs.

Baan 7

Gallerij: Bericht Ford viert 50 jaar testpiste in LommelLommel Proving Ground is de plek waar alle nieuwe Fords voor Europa worden ontwikkeld. Ford beschikt er over hogesnelheidsovalen, slechte kasseiwegen en zelfs een mini-Nürburgring: de beroemde ‘baan 7’. De klok rond, het hele jaar door worden er Fords over het asfalt en zelfs door de bossen gejaagd, goed voor 8 tot 12 miljoen testkilometers per jaar.

Autonoom rijden

Gallerij: Bericht Ford viert 50 jaar testpiste in LommelSinds 2011 is Ford een investeringsprogramma gestart om Lommel uit te breiden. Nu werken er 410 medewerkers. De 26,5 miljoen euro dienen onder meer om de autonoom rijdende Fords in alle veiligheid te kunnen testen. Ook om de storende rijgeluiden beter te filteren, kreeg Lommel een aanpassing.

Ford begon in 1965 met 30 man en 220 hectare testterrein in Lommel. Sindsdien legden testpiloten en ingenieurs er al meer dan 400 miljoen kilometer af, of 10.000 keer rond de aardbol. Ford heeft tot 700 auto’s in zijn testvloot in Lommel lopen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.