Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford op Salon 2012 – Focus op groen, en op snel

De ecopremies mogen dan weg zijn, dat weerhoudt Ford er niet van om nog flink wat ecomodellen onder de aandacht te brengen in Brussel. En er is ook sportief nieuws.

Laten we met dat laatste beginnen. Met de ST is de eerste echt sportieve Focus klaar. En hoewel een nieuwe RS nog lang niet zeker is, legt deze ST al meteen de lat hoog. Zijn 2.0 viercilinder turbo vervangt de 2.5 vijfcilinder, maar met 250 pk is hij meer dan potent genoeg. In elk geval een aandachtstrekker op de stand.

Daarnaast toont Ford een arsenaal aan zuinige Focus’en. Om te beginnen is er de nieuwe 1.6 TDCi Econetic, 105 pk en 89 gram CO2. Opvallender is de 1.0 driecilinder benzine turbo Ecoboost in de Focus, die downsizing tot in het extreme drijft. En wie helemaal groen wil gaan, kan de elektrische Focus BEV bewonderen.

Ook de Fiesta krijgt een nieuwe Econetic, met dezelfde motor als de Focus, maar nog iets zuiniger. Hij laat bijvoorbeeld maar 87 gr/km CO2 optekenen. En ook hier geeft Ford al een sportief voorsmaakje weg met de ST Concept. De finale versie met een 1.6 turbobenzine met 180 pk belooft onder 7 seconden te duiken in de sprint naar 100 km/u.

Voorsmaakje Mondeo

Nog meer concepts. De Evos Concept geeft al een voorsmaakje van hoe de nieuwe Mondeo – made in Genk – er zal uitzien. De B-Max geeft een indruk weer van de looks van Fords kleinste monvolume. Ook bij de werkpaarden valt er nieuws te rapen, met de komst van een nagelnieuwe Ranger pick-up en de Euro V-versie van de Transit. (jd)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Ford

Klik hier en zoek uw occasie Ford tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Ford, en een selectie van tweedehandse Ford’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer