Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ford Mustang Shelby GT500

Bericht: Ford Mustang Shelby GT500

Wie vroeg er om 700 pk voor zijn Mustang?

15.01.2019

De GT500 moet de krachtigste Mustang van het moment worden. Met meer dan 700 pk uit zijn V8 komt de pk-junkie alvast niets te kort.

Gallerij: Bericht Ford Mustang Shelby GT500In de Verenigde Staten heeft Ford op het autosalon van Detroit net de Shelby GT500 onthuld, de ultieme patser-Mustang. Wie al eens met de 5,2-liter V8 uit de Mustang GT onderweg was, zal beamen dat die met 450 pk al stevig durft uit te pakken. Maar het kan dus nog altijd beter.

Gallerij: Bericht Ford Mustang Shelby GT500En dus krijgt de populairste sportwagen van Europa er een bijzonder indrukwekkend broertje bij: de Shelby GT500. Die gaat nog een stapje verder dan de al bestaande GT350. De ‘supercharged’ V8-motor wordt helemaal aangepakt en pompt nu meer dan 700 pk uit, wat meer is dan de Ford GT kan voorleggen. Hij heeft niet eens 4 seconden nodig om 100 te halen. Standaard geeft Ford hem een zeventraps dubbelekoppelingsbak mee. Over de prijs is nog niets bekend.

Samenwerking met VW

Los daarvan maakten Ford en VW ook bekend dat ze intensief gaan samenwerken voor de productie van pick-ups en lichte bestelwagens. Hoe die samenwerking precies zal verlopen, maakten beide merken nog niet duidelijk. Maar bijvoorbeeld met de Transit en de Caddy hebben beide merken al een sterk aanbod bij de bestelwagens, waarvan we het eerste gezamenlijke product in 2022 moeten zien. Ook wat de ontwikkeling van technologie voor autonoom rijden, elektrische auto’s en mobiliteitsdiensten betreft, gaan beide merken samenwerken.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.