Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ford GT

Bericht: Ford GT

Terug naar Le Mans?

12.01.2015

Volgend jaar viert Ford een belangrijke verjaardag. Dan is het 50 jaar geleden dat het merk het hele podium inpalmde met GT40’s in de 24 Uren van Le Mans. Om dat te vieren krijgen we… een nieuwe GT.

Daarmee zijn we aan de tweede moderne incarnatie van de GT40 toe. GT ja, want Ford is in de loop van de jaren domweg het patent op de naam van zijn eigen wagen kwijtgespeeld. Maar waar de vorige GT nog een rechtstreekse ode aan de GT40 was, krijgen we nu te maken met een GT zoals Batman die op een kwade middag zou tekenen.

Gallerij: Bericht Ford GTNiets verfijning, maar een en al brute kracht. Nochtans vind je achteraan niet de joekel van een V8 die je zou verwachten. Nee, daar komt een 3.5 V6 met turbo. Een flinke turbo, want Ford belooft bij de lancering eind 2016 meer dan 600 pk. Carbon en aluminium moeten het gewicht laag houden. Bijvoorbeeld de hele interieurcel is uit carbon, wat een overstap naar de racesport meteen heel realistisch maakt. Zo wordt er gefluisterd dat Ford terug wil naar Le Mans.

Futuristisch

Gallerij: Bericht Ford GTHet interieur is al even futuristisch, met een volledig naar eigen smaak te configureren digitaal dashboard. Schakelen verloopt via een zeventraps dubbelekoppelingsbak, die je via flinke hendels achter het stuur bedient. Alle power komt naar de achterwielen, die met een 20-duims velgmaat over flink wat rubber beschikken. Stoppen moet kort en snel gaan, met keramische remschijven. Van enige hybride aandrijving is geen sprake. In hun ‚muscle cars’ blijven de Amerikanen klassiek. Gelukkig.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.