IAA 2011
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ford Focus ST

Bericht: Ford Focus ST

Ook als (snelle) break

13.09.2011

Ford onthult in Frankfurt de eerste snelle Focus-variant. De Focus ST is 250 pk krachtig, en zal ook in breakvorm worden aangeboden.

Ford deelt traditioneel 2 sportieve varianten in het Focus-gamma in: de ST, en een trapje hoger dan de RS. Nu maken we voor het eerst kennis met de ST, en die doet al behoorlijk watertanden.

4 in plaats van 5

Gallerij: Bericht Ford Focus STDe 2.5 vijfcilinder uit de vorige ST is vervangen door een 2.0 viercilinder turbo. Maar die doet met 250 pk/360 Nm beter dan zijn voorganger. Bovendien is hij volgens Ford 20% zuiniger, al zijn er nog geen concrete cijfers.

Evenmin geeft Ford al concrete prestatiegegevens vrij, maar dat het goed vooruit zal gaan, spreekt voor zich. De fanfare van de viercilinder belooft even indrukwekkend te klinken als de harmonie van de vijfcilinder. En om het vermogen vlot langs de voorwielen te krijgen, werkte Fords RS-departement zowel aan de stuurinrichting als aan het ESP en aan de elektronica om koppelreacties in te dijken.

3 afwerkingen

Gallerij: Bericht Ford Focus STDe ST draagt een iets sportievere bodykit, met rondere bumpers en discreet geplaatste logo’s. Hij ligt 1 cm dichter tegen de weg aan en beschikt over unieke aluminium 18-duims velgen. Binnen zorgen Recarostoelen voor de sportieve tint. Ford voorziet in 3 uitrustingsniveaus: ST1, ST2 en ST3. Het is voor het eerst dat naast het vijfdeursmodel ook een break (Clipper) beschikbaar zal zijn met het ST-logo.

Beide debuteren in 2012 in de showroom.

Gallerij: Bericht Ford Focus ST

Klik hier voor alle nieuws over het merk Ford

Klik hier en zoek uw occasie Ford Focus ST tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Ford Focus ST, en een selectie van tweedehandse

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.