Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ford Focus ST

Bericht: Ford Focus ST

In alle vormen en maten

18.02.2019

Ford heeft zijn eerste sportieve variant van de nieuwe Focus klaar. Daarvoor grijpt Ford terug op de 2.3 benzinemotor uit de Focus RS, maar er is ook een dieselkeuze met 190 pk.

Na de ST-Line is het tijd voor de eerste echt sportieve Ford Focus. In afwachting van een nieuwe RS, rijdt Ford de Focus ST voor. Die legt minder de nadruk op hardcore sport en wil vooral bruikbaar blijven voor de alledaagse verplaatsingen.

Met sperdifferentieel

Gallerij: Bericht Ford Focus STToch zien we ten opzichte van de vorige generatie ST meer vermogen in de benzinemotor. Die plukt Ford uit de vorige Focus RS, maar dan met 280 pk. Dat was 350 pk in de vierwielaangedreven RS, maar de Focus ST houdt het op voorwielaandrijving. Hij duikt onder 6 seconden in de sprint naar 100 km/u. Naast de benzine biedt Ford in de Focus ST ook een 2-liter diesel aan, met 190 pk en 400 nm koppel. Naast de vijfdeurs is de ST ook beschikbaar in de break-uitvoering (Clipper).

Gallerij: Bericht Ford Focus STFord heeft het onderstel aangepast aan het toegenomen vermogen. Een nieuw sperdifferentieel met elektronische sturing moet de Focus ST meer grip geven. Naast de manuele zesbak is er ook een zeventraps automaat als optie. Vooraan vind je Recaro-kuipstoelen in een sportiever omgeving. De lancering vindt deze zomer plaats, de prijzen zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.